Ingemar Basth bloggar

Ingemar Basth bloggar

Om politik bland annat

Bloggen tar upp lite av varje under olika ämnen. Mest politik och en grön sådan.
Lite länkar: mpulricehamn, mp i Ulricehamn på Facebook,

Sopigt så det räcker

MiljöSkapad av Ingemar basth fre, juni 28, 2013 22:18:43
Ulricehamn hade en gång ett mål att ligga i topp avseende miljöfrågor. Nu har man sagt upp de strateger och annat folk som ledde kommunen mot en Climate star utmärkelse, för några år sedan.

Numer är det mest stjärnfall som gäller för Ulricehamn, plats 96, grannkommunen Falköping plats 24. Det är uselt Ulricehamn minst sagt! Det går liksom inte att ersätta människor med ett datasystem. Jag skäms för hur utvecklingen i kommunen ser ut. Men det är väl viktigare med ishallar, handelscentrum och motorvägar än en ren miljö som våra barn och barnbarn kan ta del av.

Läs sammanställningen som miljöaktuellt gjort här

  • Kommentarer(0)//blogg.ingemarbasth.se/#post269

Färre bilar

MiljöSkapad av Ingemar basth mån, februari 14, 2011 16:25:14

I en doktorsavhandling konstateras det att det räcker inte med mindre utsläpp vi måste åka bil mindre.... Centern med Maud i spetsen har ju ofta sagt att jaga utsläpp inte bilar. Man kanske skulle låta dem läsa avhandlingen och fundera lite...

http://dagensarena.se/nyheter/miljovanligare-bilar-racker-inte/

  • Kommentarer(0)//blogg.ingemarbasth.se/#post182

Tillväxt löser inte problemen

MiljöSkapad av Ingemar basth tor, september 02, 2010 10:20:44

Intressant artikel om hur de som tror på det gamla systemet ska lösa morgondagens problem med mer problem av samma typ....

Läs artiklen här

  • Kommentarer(0)//blogg.ingemarbasth.se/#post142

Miljöhycklare

MiljöSkapad av Ingemar basth lör, augusti 28, 2010 10:16:18

Läser precis en undersökning om årets miljöhycklare som organisationen bilfront utnämnt Maria Wetterstrand till. Man menar att hon inte lever som hon lär och det kan ju faktiskt vara sant till en viss del. Men nu är det ju så att om man inte har egen majoritet och kan driva igenom sin egen politik fullt ut får man tyvärr anpassa sig efter det system som finns.

Det sägs bland annat att Wetterstrand flugit så mycket mellan Finland och Sverige. Det är fel. Hon åker färja till stor del, däremot flyger hennes man. Att åka färja utmålas av bilfront som ett dåligt transportmedel. Undrar om de kan räkna ? En färja som är av senaste teknik och miljöanpassad är faktiskt ett rätt ok färdmedel jämfört flyg...

Om jag ogillar bilar? Nej faktiskt så är bilen nödvändig, men ska vi bygga ett hållbart samhälle bör vi nog börja modernisera Sverige rätt snabbt. Det löser sig med ny teknik, säger någon. Tyvärr om vi tar alla möjliga vägar ifråga om vettiga drivmedel så täcks behovet bara til en femtedel. vi måste minska varuflyttandet dvs transporterna. Det ligger en lösning bakom dörren och lurar säger någon. Nej tyvärr säger jag det är vad och hur vi gör som är en del plus att vi tänker på de tre B som ofta är viktiga i hållbarhets och miljödebatten. Bilen, biffen och bananen. Det räcker faktiskt att byta ut ett mål mat till ett helt vegetariskt dito en gång per vecka för att göra en stor insats för miljön..

Bygg mer vägar säger bilfront och lägre bensinskatt. Bilen är en rättighet!. Undrar hur de tänker. Det finns ett begrepp som heter inducerad trafik. Det fungerar som så att ju fler vägar och tunnlar och motorvägar man bygger desto mer miljöpåverkan får man och desto mer trafik. Begreppet är välbeforskat och det finns idag inte mycket som talar emot forskningen eftersom det finns mängder med praktiska exempel. Ett av dem finns här:

Om jag åker bil? Jo då nästan 15 mil om dagen till jobbet. Åk buss då! Nej tyvärr det finns ingen sådan vettig anslutning det skulle ta 4, 5 timmars resa per dag ibland längre. Men om jag fick bestämma då.......................!

  • Kommentarer(3)//blogg.ingemarbasth.se/#post140

En banner!

MiljöSkapad av Ingemar basth sön, augusti 15, 2010 22:15:15


  • Kommentarer(0)//blogg.ingemarbasth.se/#post138

Om tillväxt och hållbarhet

MiljöSkapad av Ingemar basth sön, augusti 15, 2010 18:15:04

Läser precis en bok som heter Keynes barnbarn och som tittar på ekonomisk utveckling över tid i ett lite annorlunda perspektiv. Rekommenderas för de som gillar ekonomiska resonemang och samhällsutveckling. Författare är Christer Sanne Civilingenjör, fil dr och docent. Inget dumhuvud precis och boken är verkligen läsvärd. Är evig tillväxt möjlig? Inget för alliansen således....

En lämplig länk som också ger intressanta fakta finns här

  • Kommentarer(0)//blogg.ingemarbasth.se/#post137

Miljöbokslut

MiljöSkapad av Ingemar basth tis, juli 06, 2010 20:44:23

Moderaterna och alliansen är ju inga miljönissar precis:

Reinfeldts kolsvarta miljöbokslut läs mer här

Det var det vi visste eller hur?

  • Kommentarer(0)//blogg.ingemarbasth.se/#post118

Inte alls varmare?

MiljöSkapad av Ingemar basth ons, mars 26, 2008 17:22:53

Debatten om klimatet har nu börjat ifrågasättas. Ett antal politiker forskare och andra har börjat tvivla på uppvärmningen. De presenterar diagram undersökningar och hittar ofta de mest möjliga omöjliga eller möjliga scenarier kring att uppvärmningen bara är en tillfällighet och att vi människor inte har påverkat klimatet alls. Om detta tvistar nu de lärde.

En moderat riksdagsman i Ubbhult har snart i vartannat inlägg ifrågasatt uppvärmningen... Nu kan man kanske göra det och räkna sig trött . Men är inte problemet egentligen mycket större än så... Menar dessa kritiker att vi kan köra som förut och bränna på?
Är vårt sätt att leva hållbart om inte kom med ett alternativ. Jag tycker det hela är ganska dumt att skjuta på pianisten.Vore det inte bättre och tänka lite mer hållbar utveckling. Nä då drar man på med kärnkraft. eller fortsätt elda olja eller gud vet vad...

Men blir det inte varmare då? Åtminstone verkar det väl så, eller? Breder inte öknen ut sig blir det inte mer missväxt. Nyttjas inte arelaler för energiproduktion och hänsynslös virkesproduktion , råmaterial, olja , kol, uran pumpas ut allt fortare ur jordskorpan,,osv Är inte det något att diskutera i allra högsta grad?


Jag blir så trött.. smiley

Kika in på en tvivlare:
moderna-myter

Kika på en troende skara
naturskyddsföreningen


  • Kommentarer(3)//blogg.ingemarbasth.se/#post29
Nästa »