Ingemar Basth bloggar

Ingemar Basth bloggar

Om politik bland annat

Bloggen tar upp lite av varje under olika ämnen. Mest politik och en grön sådan.
Lite länkar: mpulricehamn, mp i Ulricehamn på Facebook,

SD har möte

InvandringSkapad av Ingemar basth lör, november 26, 2011 11:04:16
Med tanke på att SverigeDemokraterna gillar att sortera människor och nu inför olika regler för detta så tillverkar jag lite egna sådana avseende rasistpartier...

Till aftonbladet där en artikel finns

Enligt SD

Infödd svensk: Till denna grupp räknas alla som är ”födda i Sverige eller i tidig ålder adopterade till Sverige av svensktalande föräldrar med svensk eller nordisk identitet”.

Assimilerad svensk: Till denna grupp räknas den som inte har svensk bakgrund men ”talar flytande svenska, uppfattar sig själv som svensk, lever i enlighet med den svenska kulturen, ser den svenska historien som sin egen och känner större lojalitet med den svenska nationen än med någon annan nation.”

De icke assimilerade: De som inte anses passa in i de andra kategorierna.

OK Här är mina regler:

Den räknas som rasistisk och sorterande som anför att människor har olika värden trots svenskt medborgarskap eller har antydan till annan liknande egen egenskap som på något sätt kan kopplas till uteslutande och seggregerande.

Detta kan avse språk uppförande eller annat som på något sätt leder till att en sorteringsordning avseende människovärde tillämpas och att människors värde anses vara olika.


  • Kommentarer(0)//blogg.ingemarbasth.se/#post242

En lämplig nämndeman..?

InvandringSkapad av Ingemar basth tor, augusti 04, 2011 15:11:09
Det är med stort intresse man följt SD-medlemmars tyckande i olika forum. En som tyckt till och som också sitter i migrationsdomstolen är Erik Hellsborn. Han skriver på sin blogg:

"Även om Breiviks ideologi kan klassas som nationalistisk och även om han uttryckt sympati för SD var det som triggade honom hans oro över mångkulturens och islamiseringens konsekvenser.

Om inte Norge varit mångkulturellt hade det inte det funnits något motiv för Breivik, och hans attacker hade aldrig ägt rum."


Trots detta ganska så rasistiskt inriktade uttalande så får han sitta kvar. Någon som tror att han efter "samtal" med domaren i Göteborg att han ändrat åsikt? Knappast.

Så nu är det fritt fram för att tycka i stort sett vad som helst och ändå sitta kvar i domstolen. Dags att ändra lämplighetskriterierna för nämndemän kanske? Frågan är hur resonerar han egentligen i migrationsfrågor?


En länk till en artikel om nämndemannen i GP


En liten länk till en belackare gällande Erik och co

  • Kommentarer(0)//blogg.ingemarbasth.se/#post226

Dags för en riksdagsdebatt!

InvandringSkapad av Ingemar basth tis, augusti 02, 2011 09:04:58
På Sverigedemokraternas initiativ så ville de ha en debatt om den våldsamma Islamismen då en självmordsbombare utfört ett dåd i Stockholm. Ja då kanske det är dags att ta en debatt om de högerextrema Islamofobernas aktiviter. För rättvisans skull!


En länk som utvecklar det hela lite till  • Kommentarer(0)//blogg.ingemarbasth.se/#post225

Jag förstår inte riktigt?

InvandringSkapad av Ingemar basth lör, juli 30, 2011 11:46:52

Jag läser och läser och läser och tittar på olika inslag som finns på nätet. Det är mycket svårt att se logiken i Partiledare Jimmie Åkessons retorik då han går till attack mot de som kritiserar honom. All text finns här

En intervju finns här

"Polarisering är precis vad denna avskyvärda terrorist vill ha. Låt oss inte ge honom det! Låt oss istället ta vårt ansvar, göra gemensam sak och stå upp för grundläggande demokratiska värden – mot våld och extremism."

Polarisering är ju ett av SD.s bästa ämnen och precis det som Åkesson och hans gelikar predikar dag som natt. Det stora problemet är Muslim-Islam vi och dom. Det finns hur många inslag/artiklar som helst som pekar på Åkessons enda agenda..

"Detta innebär naturligtvis att jag dessutom är förbannad på den pseudodebatt som skapats och ivrigt underblåses av samma krafter som under många år strävat efter att tysta diskussionen om den misslyckade invandrings- och integrationspolitiken. De vädrar nu morgonluft.
Helt ogenerat, emellanåt subtilt, skyller de detta vansinnesdåd, utfört av en terrorist och massmördare, på i stort sett alla som fört fram kritik mot ett misslyckat samhällsexperiment. Det är möjligen effektivt. Helt säkert är det både ohederligt och smaklöst."

Vem vill tysta en debatt? SD kör det gamla positivet vi vet, vi ser, vi har, lösningen, bara vi, ni andra bara mörkar. Det som frågan kanske snarare rör är hur man framför sin diskussion och vilka problem man ser och hur de ska lösas.

Där ser man ofta Åkesson och liknande ideologer resonera på precis samma sätt. Det som är ohederligt kanske snarare är SD som försöker förneka eller skyla över det man sagt och hur man sagt det. Tyvärr finns det allt för många bevis dels i press/Tv/Radio men även i olika forum som totalt smular sönder Åkessons martyristiska hållning. Han säger att det är ohederligt och smaklöst det han utsätts för nu. Har han sett sig i spegeln månntro. Är det egna minnet så kort.?

"Man måste självklart tillåtas kritisera svensk invandringspolitik utan att hållas ansvarig för vad den här massmördaren har gjort. Den som säger något annat har som enda syfte att kväsa en viktig debatt. Det kan jag inte acceptera."

Frågan var som sagt HUR man debatterar och vad man egentligen menar, inte vad som debatteras..

"Vi sverigedemokrater ser inte på våra motståndare som förrädare med onda avsikter."

Tittar man på SD som parti så kan man nog med den bästa vilja i världen inte bortse ifrån det faktum att muslim -Islam är det största hotet enligt dem och invandrarna de har onda avsikter. Ska man nu börja förneka det man sagt,. minst sagt ynkligt.

Sedan får man nog räkna med att snålblåsten kommer att blåsa rejält i de smygrasistiska korridorerna en lång tid framöver. Billiga politiska poäng? Nej tyvärr bara raka fakta..

  • Kommentarer(0)//blogg.ingemarbasth.se/#post224

Lite mera om SD-kommentarer

InvandringSkapad av Ingemar basth lör, juli 30, 2011 08:38:45

Intressant.....

http://svt.se/2.22620/1.2487942/sd-politiker_delar_breiviks_asikter

http://www.ostran.se/nyheter/kalmar/politisk_sd_bloggare_om_daadet_i_norge

  • Kommentarer(0)//blogg.ingemarbasth.se/#post223

Debatten rasar vidare..

InvandringSkapad av Ingemar basth fre, juli 29, 2011 08:00:30
I BT skrevs det en artikel om intolerans på nätet. Debatten lät inte vänta på sig. Som vanligt invaderas dessa debattforum med de SD-lika digitala stormtrupperna givetvis utan riktiga namn bara med alias. Varför alias? Jo annars blir de utsatta.

Konstigt att de senaste allvarliga incidenterna vad gäller våld mot politiker så är det Miljöpartiet och socialdemokraterna som leder ligan kraftigt...då räknar jag inte med massakern i Norge som ett politiskt brott.


Nåväl, här är länken till debatten.

  • Kommentarer(0)//blogg.ingemarbasth.se/#post222

Nu ska det räknas

InvandringSkapad av Ingemar basth tis, mars 01, 2011 13:28:30

I går hade vi en fullmäktigedebatt om ett mångkulturellt bokslut som SD vill att vi ska ta fram. Intressant idé men, men...

Det är ytterst svårt att ta fram ett dylikt bokslut. Dels är en hel del data sekretetessbelagd och dessutom så ska ju såväl intäkter som utgifter samt kostnader balanseras mot varandra.

Att ta fram ett mångkulturellt bokslut är bara ett sätt för SD att försöka få fram ett vi och dom samhälle. Om det nu är så ytterligt viktigt att veta vad alla "tärande" kostar varför inte då samtidigt ta alla icke helt arbetsföra, handikappade etc och göra ett bokslut även i de fallen.

Det vågar inte SD föreslå eftersom det skulle kunna generara större minusposter än de minusposter ett "mångkulturellt" bokslut troligen skule göra. Givetvis är "alla" som inte har ett heltisdsjobb enligt SD på något sätt tärande eftersom en outnyttjad resurs finnes... Näe säg som det är. SD gillar inte invandrare så enkelt är det...

Länk till politiskt inkorrekt här

Länk till debatten här

  • Kommentarer(0)//blogg.ingemarbasth.se/#post185

Om Petzäll och lite till

InvandringSkapad av Ingemar basth fre, februari 25, 2011 08:01:53

Det har väl inte undgått de flesta att William Petzäll sverigedemokrat söp till det åt ångestpiller eller vad det nu var och gjorde bort sig. Detta försvaras tämligen hårdnackat av många SD:are. Nåväl jag slängde in en liten debattkommentar där det hela allt mer kom att handla om Ikaroslistor och oansvarig invandringspolitik. Det vanliga tugget ni vet.. Läs länken så förstår ni..

http://www.bt.se/nyheter/boras/petzall-blaste-riksdagen-pa-flygresorna(2286202).gm

  • Kommentarer(0)//blogg.ingemarbasth.se/#post183
Nästa »