Ingemar Basth bloggar

Ingemar Basth bloggar

Om politik bland annat

Bloggen tar upp lite av varje under olika ämnen. Mest politik och en grön sådan.
Lite länkar: mpulricehamn, mp i Ulricehamn på Facebook,

Mera jobbskatteavdrag NU!

ArbetsmarknadSkapad av Ingemar basth tor, januari 12, 2012 11:01:21
Ehhh,,, lite konstigt att regeringen inte hyvar in ett femte avdrag det skulle ju enligt dem öka sysselsättningen eller??

http://svt.se/2.22620/1.2504403/reinfeldt_vi_infriar_valloftet

Jag säger bara LURAD!

Läs mer på Alliansfritt Sverige

Helt otroligt att denna jobbskapandemodell plötsligt INTE fungera precis som jag och ett antal välrenommerade ekonomer också säger..... Så nu gäller det att regeringen förklara VARFÖR jobbskaparmetoden plötsligt INTE fungerar eller?  • Kommentarer(0)//blogg.ingemarbasth.se/#post247

RUT ÄR SVART!

ArbetsmarknadSkapad av Ingemar basth tis, november 22, 2011 19:19:02
Har precis tuggat en rapport om att RUT-avdraget INTE gav den fantastiska utveckling av VITA städjobb som man kunnat tro. Utan snarare bidragit till en utveckling av den svarta marknaden till det facila priset av cirkus 2 miljarder...


Så var det med den fantastiska idén om att göra svarat jobb vita.. jag säger bara Tjeeena Maud, du hade sååååååååååååååå feeeeeeeeeeeeeeeel!


Rapporten finns här:


Om man kunnat förutse detta`? Ja då men det kräver att man läser på läxan och tar bort sitt blåa skynke framgör gluggarna... Men det är väl för mycket begärt att en ljugarregering ska börja sluta att släppa ut sina blå dunster.....

  • Kommentarer(0)//blogg.ingemarbasth.se/#post240

Somliga har bara en tolkning. En blå illa dunstande sådan...

ArbetsmarknadSkapad av Ingemar basth fre, april 15, 2011 13:16:28

Somliga moderater bland annat Ericson i Ubbhult har en väldigt ensidig syn på vad en förhandling innebär och dessutom så nyttjar han en tämligen vriden tolkningsmetodik. Låt oss se på det hela:

Saxat från Ericssons blogg"När Sverigedemokraten Sven-Olof Sällström då påpekade att han också ville lägga fram sin syn på saken sa Johansson - inför huvuddelen av utskottets ledamöter - "kom med då", och tog med sig Sällström in på rummet, tillsammans med de andra. Men detta gillade inte en av de socialdemokratiska ledamöterna, Patrik Björck, som stannade utanför Ylva Johanssons rum och vägrade gå in så länge Sällström fanns kvar i rummet. Detta gjorde att Ylva Johansson efter en stund fick be Sällström lämna rummet. Men innan han gjorde detta hann han uppenbarligen lägga fram sin sak och enas med de tre rödgröna partierna, eftersom de sedan uppträdde gemensamt i utskottet efter ajourneringen" Fortsätter sedan sitt inlägg med att säga att:

"Jag har ingen direkt åsikt om att Ylva Johansson förhandlar med Sverigedemokraterna, det är hennes sak" säger Ericsson.

Min kommentar: Var det ens en förhandling det får stå för Ericcsoniubbhult ska man då också säga att i alla de fall SD röstar med regeringen så är det OK? Var det så säkert att Sällström enats med oppositionen? Då enas han om man ska se till hur SD röstar betydligt oftare med moderaterna så kasta sten i galshus passar utmärkt i sammanhanget som kommentar. Moderaterna kan regera just för att SD stödjer dem inget annat.... Någon emot, tänkte väl det.

  • Kommentarer(0)//blogg.ingemarbasth.se/#post201

Regeringen friserar som vanligt

ArbetsmarknadSkapad av Ingemar basth tis, mars 16, 2010 21:33:39

Tack Agenda för att ni lät göra en undersökning som visade precis det jag hävdat. Rut är för de rika i huvudsak. Allt annat är en sned beskrivning av verkligheten.

Länken till inslaget här:

Lite att läsa om det hela

  • Kommentarer(0)//blogg.ingemarbasth.se/#post94

Kompletterande om deltidsjobben

ArbetsmarknadSkapad av Ingemar basth sön, augusti 16, 2009 14:50:23

Jag skrev en insändare till BT lite taggad av Jan Ericssons blogg

Deltidsarbetslös ditt fel?

I BT den 16 augusti sägs det att en kvinna nu tvingas säga upp sig eftersom hon inte klarar sig på 15 timmar i veckan och nu möjligheten till deltidsstämpling upphör. Detta kommenteras dels i tidningen men även på moderaten Jan Ericssons blogg på detta sätt "I just det yrke som kvinnan är har dessutom inte konjunkturen någon betydelse - rätten till personlig assistans beslutas åt den som behöver och måste utföras, oavsett om offentlig sektor har gott om pengar eller inte. Det borde finnas god möjlighet att erbjuda kvinnan betydligt högre tjänstgöringsgrad än 15 timmar per vecka. Vi vet för övrigt att många arbetsgivare missbrukat möjligheten till deltidsstämpling, men att allt fler kommuner och företag nu tar beslut om att erbjuda heltidstjänster till alla. Det är precis det som är målet med våra förändringar."

Jag vet inte vilken värld Jan Ericsson lever i men det är ju så att dels är det för närvarande uppsägningar och neddragningar som gäller inom såväl privat som offenlig sektor har han helt missat det? Sedan är det inte heller med automatik alltid så enkelt att kombinera ihop ett heltidsjobb. Har vi dessutom verkligen ett så stort antal fuskande arbetsgivare som Ericsson påstår? Upp till bevis tack! Var tog arbetslinjen vägen där det var bättre att jobba än att vara arbetslös? I sitt svar säger Ericsson dessutom att riskerar man att stämpla ut ska man se över sin situation. Det låter som om problemet helt är den enskildes problem och ska lösas på den nivån. Det här ger ju en intressant bild av den "nya" arbetarregeringen. Arbetslös synd! Ditt fel! Samhället kan minsann inte ställa upp i all evinnerlighet är Ericssons slutsats. Jag tycker att man under rådande förhålllanden borde se till att värna alla jobb och snarast riva upp beslutet beroende på de förutsättningar som nu råder. Annars riskerar man en kommande våg av självald arbetslöshet och på sikt socialbidragsförsörjning. Men det är klart. Utanförskapet minskar ju något om man får en ökande gemenskap i socialens korridorer. Men det kanske inte var meningen. Byt regering snarast som har humanistiska perspektiv i stället för blåa skynken framför ögonen.

Ingemar Basth (mp)

  • Kommentarer(0)//blogg.ingemarbasth.se/#post64

Nu kommer uppsägningarna

ArbetsmarknadSkapad av Ingemar basth sön, augusti 16, 2009 13:03:00

Jag har ofta kritiserat den kommande uppsägningsfloden beroende på ändringar i a-kassan. Läs BT nedan söndagen den 16 augusti

Borås i dag 07:52 | Uppdaterad i dag 08:04 LÄNK till artikeln i BT

Elisabeth Karlsson fick plötsligt ett brev. Hennes deltidsdagar är snart slut. Nu tvingas hon säga upp sig från deltidsjobbet. Det lönar sig bättre att vara arbetslös på heltid än att jobba deltid. Elisabeth Karlsson är en av dem som nu drabbas av de förändrade reglerna i a-kassan som innebär att deltidsarbetslösa bara får stämpla i 75 dagar. Sedan 2007 har Elisabeth Karlsson hankat sig fram på timanställningar och deltidsjobb i Borås och Bollebygds kommuner. I mars i år fick hon en fast anställning som personlig assistent på 15 timmar i veckan, men den har hon nu tvingats säga upp sig från.

– Det går inte att leva på 15 timmar i veckan. Jag får mer pengar som helt arbetslös, säger hon. – Jag känner bara att så här får det inte gå till. Det är bedrövligt att man skall tvingas säga upp sig från ett jobb. Det drabbar inte bara mig utan också familjen jag jobbar hos. Jag vill inte gå arbetslös och när jag ser att det finns behov av personal i omsorgen känns det ännu mer bedrövligt.

Elisabeth är anmäld på arbetsförmedlingen. Men några jobb är inte lätta att hitta. När reglerna förändrades för de deltidsarbetslösa var tanken att detta skulle få arbetsgivarna att anställa på heltid i större utsträckning. Men så kom lågkonjunkturen.

Det märker Elisabeth Karlsson nu när hon skall försöka hitta nytt jobb. Kommunerna drar ner på anställningar.

– Reglerna borde ändras igen, menar hon. Alla runtomkring reagerar och undrar om det här verkligen är sant.

Elisabeth Karlsson är inte ensam om att drabbas av de förändrade reglerna. Lena Eksberg, ordförande för Kommunal i Borås, räknar med att det här är bara början. Nu kommer de nya reglerna att slå igenom och arbetslösheten kommer att öka.

– Personliga assistenter och elevassistenter har jättesvårt att få heltid. Vi har grupper inom kök, städ, vården och barnomsorgen som drabbas. Fler och fler kommer att tvingas säga upp sina deltidsjobb och det finns inga andra jobb att gå till.

– Det enda vi kan göra är att slåss för heltider och driva frågan att a-kassesystemet är fel.

Också arbetsförmedlingen märker av de förändrade reglerna. Man vet inte hur många som drabbats men ser att antalet som stämplar på deltid har minskat.

– Det här slår väldigt hårt, säger Christer Rydén, chef för arbetsförmedlingen i Borås. För många finns inga andra alternativ än deltid men det går inte att leva på en deltidslön.

Han menar att den som hoppar av ett deltidsjobb tar en chansning. Att vara arbetslös på heltid ställer högre krav på att söka alla jobb.

Marianne Hedenryd

marianne.hedenryd@bt.se

Telefon: 033-700 07 51

Min kommentar till det hela baseras på dels artikeln men även moderaten Jan Ericssons inlägg i samband med artikeln . Han menar att det finns en enighet och att vi visste hur det skulle bli samt att de arbetslösa själva bör se över sin situation. Låter det rimligt?

Tja nu kommer notan

Var tog den så ofta Högerledda arbetslinjens frälsning vägen. Väldigt vad det blivit tyst om utanförskapets nackdelar. När det diskuterades förra gången om dessa ändringar i a-kassereglerna om begränsad deltidsstämpling så var konjukturläget helt annat. Jag påpekade då dels i olika politiska forum plus ett antal insändare att det dels inte alltid är så lätt stt sy ihop två jobb dels att det kanske inte alltid finns jobb. Dessa argument hånskrattades det ofta åt.

Nu ler man mindre, betydligt mindre. Att som Jan Ericsson moderat säga att vi var tvungna och att man själv bör se över sin situtation är som att spotta ett antal utsatta människor i ansiktet. Vi visste att ett antal människor skulle komma i kläm fortsätter han vidare. Ja så resonerar Högeralliansen att lite svinn får man väl räkna med. Dödsbofinansierat bidrag till rep för egen hängning kanske blir nästa förslag?

Det ska sägas att om man lagt ett icke i dagsläget fungerande förslag så kanske man ska se till och ändra det omgående i stället för att försvara idiotiska beslut som leder till människors undergång eller misär. Men det är klart, i högeralliansens värld är ju inte alla lika utan vissa är lite mer lika och olika än andra. Så skyll dig själv problemet är bara ditt. Så resonerar det "nya" arbetarpartiet. Det bådar inte i mitt tycke gott för framtiden. Dags för en mänsklig politik. Byt regering snarast.

Ingemar Basth mp

  • Kommentarer(0)//blogg.ingemarbasth.se/#post63

Coacha fram jobb

ArbetsmarknadSkapad av Ingemar basth tor, februari 26, 2009 10:22:04

Det gick idag ett inslag på radion om att nu ska det minnsan tas fram jobb genom coachar. Bättre vore kanske att se till att det finns jobb eller återinföra olika sorters åtgärder med tanke på hur arbetsmarknaden ser ut.

Men det gillar inte moderaterna. De ska coacha fram jobben. Jojo, men det är klart att om nu alla arbetslösa blir varandras coacher så minskar ju antalet arbetslösa. Kan undras om det var meningen med moderaternas utgångspunkter för sina ställningstaganden. Tänk vad jobb som kommer att skapas framledes bortåt en 300 000 tusen coacher eller fler som jobbar så det ryker.... frågan är om det är produktivt?

Jag föredrar nog andra lite mer långsiktiga tankar om hur framtidens arbetsmarknad bör kunna utvecklas.

  • Kommentarer(0)//blogg.ingemarbasth.se/#post57

Dags att flytta

ArbetsmarknadSkapad av Ingemar basth mån, juli 21, 2008 08:45:40

På senare tid har det kommit fram att nu ska alla söka jobb överallt i hela Norden-eller var det världen annars riskeras a-kassersättningen. Kraven kan utläsas gälla alla så på med vandringsskorna pumpa cykeldäcken ut och sök jobb i stället för att om du är arbetslös sparka dig trött och leva i ett överflöd av bidrag.
Är det någon som tror att huvuddelen av befolkningen inte vill jobba? Denna regering tycks resonera så. Födda i bemedlade kvarter med dagligt champangekorkssmällande i öronen och gåsleverpastej till frukost så verkar de ha svårt att förstå hur vanligt folk har det. Men det visar sig om inte annat i politiken, eller hur? Mer till dem som har mycket och lite till dem som har lite....

  • Kommentarer(0)//blogg.ingemarbasth.se/#post46
Nästa »