Ingemar Basth bloggar

Ingemar Basth bloggar

Om politik bland annat

Bloggen tar upp lite av varje under olika ämnen. Mest politik och en grön sådan.
Lite länkar: mpulricehamn, mp i Ulricehamn på Facebook,

Om att lägga ut småhustomter

Lokal politikSkapad av Ingemar basth lör, mars 22, 2008 08:31:32

Det är allt mer polulärt att lägga ut kommunala tjänster på olika sätt. I Ulricehamn vill man ha fart på tomtförsäljningen. Därför vill man att privata mäklare skall hjälpa till att sälja tomter.

Jag ringde runt lite grand och fick till svar av andra kommuner att det är bra att tomter och den typen av förvaltning ligger kvar hos kommunen och de som lagt ut tomthantering sa att de själva inte hade nödvändig kompetens. Men de var inte så många som hade gjort det. Har vi ingen kompetens inom kommunen?

I Ulricehamn vill man öka trycket på försäljningen och öka marknadsföringen genom att om man lägger ut tomter på mäklarnas webb skall kunderna stå i Kö.

Nu har ju kommunen en egen webb och de kommuner som sålde sina egna tomter upplevde inte detta som huvudproblemet. Det är i stället så att säljs inte en tomt kan det ju faktiskt bero på att köparna inte är intresserade helt enkelt. Fel läge pris, skolan skall läggas ner, företagen flyr osv... Orsaken är således inte ett i första hand marknadsföringsproblem.

Därför är jag tveksam till förslaget. Vidare har vi en förvaltning satt att sköta detta och en kommunal webbplats. Det är bara att utveckla tjänster och spetsa till det hela. För vad annars skall vi ha en marknadsföringsstategi till om vi inte inom kommunen själva kan ta tag i vår externa och interna komunikation samt marknadsföring.

Se mer här

http://www.ulricehamn.se/ulh_templates/Information.aspx?id=5767#

Försäljning av småhustomter

  • Kommentarer(0)//blogg.ingemarbasth.se/#post21