Ingemar Basth bloggar

Ingemar Basth bloggar

Om politik bland annat

Bloggen tar upp lite av varje under olika ämnen. Mest politik och en grön sådan.
Lite länkar: mpulricehamn, mp i Ulricehamn på Facebook,

Det är muslimernas fel,eller hur?

ÖvrigtSkapad av Ingemar basth tis, juli 26, 2011 08:43:31

Jag har precis läst en Sverigedemokrats inlägg i debatten om massmorden i Norge.Det föranledde viss genomlysning och kanske en lite annan vinkel...

Här är Hellsborns blogg Rubrik" Massakern är ett resultat av mångkulturen" (läs gärna kommentarerna) Såg precis 14.30 att Hellssborn tagit bort sitt tidigare inlägg.. Och ersatt det med ett annat..
Hmmm.. vad synd att det finns cachat på nätet så man kan se ursprungstexten och vad som ledde till denna storm av inlägg..Nu har han således fegat ur... Men , men sanningen skola segra... Här finns den lagrade ursprungstexten...

En länk till texten även här:

Erik Hellsborn Sverigedemokrat och nationalist skriver på sin blogg att orsaken till dåden i Norge beror på Islamiseringen och det mångkulturella samhället. Utan att tänka lite till så orsaksbelägger vederbörande fel saker på fel sätt.


Låt oss titta på hans argument. Var det t.ex en ren rak konflikt som skapade detta Norska monster? Är det Islam i sig som är grunden till all nationalism och terror? Vad nu nationalism ska uttolkas som.

Hellsborn skriver att:

Det som utmärker Oslo/Utøya förutom den extrema omfattningen av våldet är att gärningsmannen tillhör majoritetsbefolkningen

"Standard i den mångkulturella våldsutövning vi sett runt omkring i västvärlden är annars att det är invandrare som ger sig på personer ur majoritetsbefolkningen eller en annan invandrargrupp."

Ok läser man lite statistik samt bakgrundsinformation och kan tolka den korrekt så finns det inte mycket som stödjer det påståendet i sak. Hellsborn använder kravaller i Sydney som bevis för sitt resonemang. Han gör precis som Partiledare Åkessson tummar på sanningen. I aftonbladet den 12/12-2005 finns det följande att läsa:

"Muslimska och politiska ledare fördömde våldet, som på söndagen satts igång av en mobb vita, berusade ungdomar. De gav sig på personer med arabiskt utseende och polis på Cronulla beach söder om Sydney.

Omkring 5000 ungdomar hade samlats på stranden sedan meddelanden skickats ut på internet och via mobiltelefoner. Där uppmanades lokalbefolkningen att ge sig ut och klå upp människor med ursprung i Mellanöstern."

Sedan terrorangreppet i USA har det piskats upp hat mot alla med arabiskt utseende i Australien. Vidare är det infört nya terrorlagar som inte heller de setts med blida ögon av medborgarna. Att då som Hellssborn och vissa andra gör påstå att det i huvudsak beror på det multikulturella samhället blir minst sagt lite knepigt att leda i bevis. Men det är ju en typisk Sverigedemokratisk utgångspunkt att oavsett orsak verkan så är det alltid det multikulturella samhällets fel och muslimer ska man slänga ut nu! Multikulturell (vad nu det är) ska utrotas. Man kan inte annat än ta sig för pannan.

Värre är att mycket av det som den Norske massmördaren skriver i sitt manifest ligger helt i paritet med konservativ höger som är Islamofober och som till stora delar ideologiskt och retoriskt är väldigt nära eller helt i överensstämmelse med Sverigedemokraterna och liknande partier.

Nu kanske det äntligen är dags att se sanningen i vitögat. Hellsborn menar att det den norske mördaren villa säga att mångkultur är kass allt ska vara homogent. Det här säger en person som kallar sig troende kristen och som säger sig läsa en bok då och då.
Får jag föreslå en grundlig genomläsning av Bibeln, lite studier i religionsvetenskap samt kanske ett samtal med en präst i den svenska kyrkan. Slutligen kan man undra vad partiledare Åkesson har att säga? Förmodligen inte allt för mycket för det Hellsborn utrycker är ju precis den bas som moderpartiet bygger sin politik på.

  • Kommentarer(0)//blogg.ingemarbasth.se/#post220