Ingemar Basth bloggar

Ingemar Basth bloggar

Om politik bland annat

Bloggen tar upp lite av varje under olika ämnen. Mest politik och en grön sådan.
Lite länkar: mpulricehamn, mp i Ulricehamn på Facebook,

Jag förstår inte riktigt?

InvandringSkapad av Ingemar basth lör, juli 30, 2011 11:46:52

Jag läser och läser och läser och tittar på olika inslag som finns på nätet. Det är mycket svårt att se logiken i Partiledare Jimmie Åkessons retorik då han går till attack mot de som kritiserar honom. All text finns här

En intervju finns här

"Polarisering är precis vad denna avskyvärda terrorist vill ha. Låt oss inte ge honom det! Låt oss istället ta vårt ansvar, göra gemensam sak och stå upp för grundläggande demokratiska värden – mot våld och extremism."

Polarisering är ju ett av SD.s bästa ämnen och precis det som Åkesson och hans gelikar predikar dag som natt. Det stora problemet är Muslim-Islam vi och dom. Det finns hur många inslag/artiklar som helst som pekar på Åkessons enda agenda..

"Detta innebär naturligtvis att jag dessutom är förbannad på den pseudodebatt som skapats och ivrigt underblåses av samma krafter som under många år strävat efter att tysta diskussionen om den misslyckade invandrings- och integrationspolitiken. De vädrar nu morgonluft.
Helt ogenerat, emellanåt subtilt, skyller de detta vansinnesdåd, utfört av en terrorist och massmördare, på i stort sett alla som fört fram kritik mot ett misslyckat samhällsexperiment. Det är möjligen effektivt. Helt säkert är det både ohederligt och smaklöst."

Vem vill tysta en debatt? SD kör det gamla positivet vi vet, vi ser, vi har, lösningen, bara vi, ni andra bara mörkar. Det som frågan kanske snarare rör är hur man framför sin diskussion och vilka problem man ser och hur de ska lösas.

Där ser man ofta Åkesson och liknande ideologer resonera på precis samma sätt. Det som är ohederligt kanske snarare är SD som försöker förneka eller skyla över det man sagt och hur man sagt det. Tyvärr finns det allt för många bevis dels i press/Tv/Radio men även i olika forum som totalt smular sönder Åkessons martyristiska hållning. Han säger att det är ohederligt och smaklöst det han utsätts för nu. Har han sett sig i spegeln månntro. Är det egna minnet så kort.?

"Man måste självklart tillåtas kritisera svensk invandringspolitik utan att hållas ansvarig för vad den här massmördaren har gjort. Den som säger något annat har som enda syfte att kväsa en viktig debatt. Det kan jag inte acceptera."

Frågan var som sagt HUR man debatterar och vad man egentligen menar, inte vad som debatteras..

"Vi sverigedemokrater ser inte på våra motståndare som förrädare med onda avsikter."

Tittar man på SD som parti så kan man nog med den bästa vilja i världen inte bortse ifrån det faktum att muslim -Islam är det största hotet enligt dem och invandrarna de har onda avsikter. Ska man nu börja förneka det man sagt,. minst sagt ynkligt.

Sedan får man nog räkna med att snålblåsten kommer att blåsa rejält i de smygrasistiska korridorerna en lång tid framöver. Billiga politiska poäng? Nej tyvärr bara raka fakta..

  • Kommentarer(0)//blogg.ingemarbasth.se/#post224