Ingemar Basth bloggar

Ingemar Basth bloggar

Om politik bland annat

Bloggen tar upp lite av varje under olika ämnen. Mest politik och en grön sådan.
Lite länkar: mpulricehamn, mp i Ulricehamn på Facebook,

Testa sexåringar för att lösa skolans problem, Himmel!

UtbildningsfrågorSkapad av Ingemar basth sön, juni 24, 2012 18:34:42
Med tanke på att en Viss herr Tobé i Svenska dagbladet tycker att vi ska testa sexåringar så kommenterade jag det hela så här:

Jaha det låter kanske bra men..Om det är så att man ska ha tester som visar på skillnader i mognad och sedan anpassa undervisningen till dessa resultat lär det kosta rätt så rejält . Redan idag ska ju undervisningen vara satt att individanpassas till varje enskild elevs behov och ska på ett flertal sätt dokumenteras och följas upp på allehanda sätt. Detta är ett av de problem som lärarna har redan idag och allt mer tid går åt till att anpassa och skeppa papper i olika former i stället för att undervisa. Kör på bara men räkna med att det kostar några miljarder eller så.


Att styra människors val att välja något som man inte är motiverad för är så dumt att det visar på Tobés totala okunskap om skolfrågor. Förvisso kan man informera var jobben finns idag i alla fall, men att sätta någon på teknisk linje som är totalt ointresserad lär inte vara någon höjdare.

Så var det då det här med de bästa lärarna i skolan. Hur i hela världen ska man kunna mäta det. Är det läraren som i en klass på 30 med 10 olika nationaliteter och skolbakgrunder lyckas ge alla elever ett E. Eller är det läraren som i Djursholm lyckas få en toppmotiverad naturvetarklass att spetsa alla sina betyg till A. Den som kan knäcka den nöten är hjärtligt välkommen att presentera denna lösning för mig. Ett stort problem idag är att lärarna börjar tröttna på såväl skolpolitik som lönesystem och allt fler ser sig om efter något annat att arbeta med. Karriärtjänst ,,jojo en femhundring till i månaden då eller? Tobè visar på en total oförmåga att se de verkliga problemen i skolan och ska i vanlig anda lösa det hela med test, jag säger bara himmel! Snart är det tomt i skolsalarna på lärare,

  • Kommentarer(0)//blogg.ingemarbasth.se/#post258