Ingemar Basth bloggar

Ingemar Basth bloggar

Om politik bland annat

Bloggen tar upp lite av varje under olika ämnen. Mest politik och en grön sådan.
Lite länkar: mpulricehamn, mp i Ulricehamn på Facebook,

Om simhallars privatisering

Lokal politikSkapad av Ingemar basth sön, augusti 26, 2012 14:16:00
Det verkar som om man försöker forcera fram att allt ska snabbt privatiseras och säljas ut. Precis som alliansbröderna i Stockholm gör utan en tanke på konsekvenserna.

Att sälja ut en kommunal simhall är inte någon vidare affär. Det finns många exempel på mindre lyckade entreprenader och inte speciellt många på de lyckade. En sak som man kan ta med är att en entreprenad inte alltid ser till kommunens bästa utan företagets. Det innebär att man kan få framtida problem av olika slag ifråga om avtalstolkningar och inte minst kvalitetsmätningar...jag skrev en insändare... Här är UT.s artikel

Mitt inlägg

Dumstrutskommunen agerar igen

Man upphör aldrig att förvånas. Nu ska man på urusla grunder och enbart tyckande lägga ut en viktig kommunal verksamhet som Simhallen på entreprenad. På frågan om konsekvensbeskrivning gjort så blir svaret njaeeeaaaöhhh.. Således har man INTE gjort en dylik beskrivning men beslutar ändå. Beskrivingen ska man göra EFTER beslutet? Jag vet inte vad jag ska säga det kan jag säga jag är mållös.

Jag säger i alla fall, tjena kommunala politikiska Einsteinare som inte ens tänkt till. Hur i hela världen kan man ha så bristande beslutsunderlag och leka med skattepengar. Men det är ju precis som vanligt i kommunen och allmogen åker på notan.,.

Nåväl jag kan för information så här till en början säga att jag är rätt skapligt insatt i frågan och kan bjuda på några ingångar.

Bristande konkurrens, fel typ av brukare som sätts i fokus, ytterligt omfattande upphandlingsdokument som innebär svåra juridiska avvägningar, till viss del förlorad kontroll och långsiktigt styrning av verksamheten, brukarperspektivet vem ska gynnas mest, inte minst, vad vill kommunen med denna typ av verksamhet.

Vidare krävs det en sjusärdeles mätning av kvalité som inte i nuvarande form vad man kan se finns resursmässigt i kommunen. Det är några av de 100-tals saker man ska beakta. Så det är liksom inte bara att sälja ut och hämta hem en högre effektivitet. För man trodde väl inte det på riktigt , eller?

Jag förstår att det kan verka lite jobbigt att bara utifrån detta börja ifrågasätta sin ideologiska tyckandegrund utan förankring i fakta.
Men det är faktiskt för medborgarna man som lokalpolitiker är vald och det är deras skattemedel som finansierar besluten. Det kräver en synnerligen strikt behandling, om man inte instämmer i det. Dumstrut på!

Ingemar Basth mp

  • Kommentarer(0)//blogg.ingemarbasth.se/#post265