Ingemar Basth bloggar

Ingemar Basth bloggar

Om politik bland annat

Bloggen tar upp lite av varje under olika ämnen. Mest politik och en grön sådan.
Lite länkar: mpulricehamn, mp i Ulricehamn på Facebook,

Om att värna miljövärden.

ÖvrigtSkapad av Ingemar basth lör, september 01, 2012 12:02:04
Det har under senare tid varit hett kring Nordkalk och dess kommande brytning på Gotland. Jag förstår dem som vill ha jobb och jag förstår de som vill ha en orörd miljö för kommande generationer.
En professor på KTH i nationalekonomi har räknat ut att det inte är så bra. En annan i samma stad, säger att vattenbrist finns trots att den geologiska undersökningen säger annat. Som stadigt varje sommar vistandes i dessa trakter håller jag nog med professorn som säger vattenbrist. Undersökningen som det senare beslutet vilar på är till stora delar betald av Nordkalk?

Ett synnerligen ruttet ärende på många sätt. Verksjuristen har möjligen aldrig funderat jävsrisk nähhhäääää... Ser man hur de i intervjuade beter sig inför kameran så framgår professorn från KTH som lugnet själv. Att dessutom som dåvarande miljöminister Carlgren gjorde en lagändring som entydigt gynnar industrin är regelvidrigt. Men centern är ju numera mer Stureplan än landsbygd,tyvärr..

Jag kommer ihåg när frågan var uppe och just ändringen gjordes och den kritik som då framfördes mot att detta öppnar för hänsynslös exploatering. Carlgren dåvarande minister vill inte svara på de besvärliga frågorna. Jag förstår varför.. Länstyrelsens handläggare på Ön verkar vara en kämpe han utsätts säkert för allehanda försök till torpederingar...

Jag tycker stoppa nu, invänta den överprövning som kommer,,, varför i hela världen kan inte Nordkalk vänta lite...nähhhääää de har ju rätt, just nu i alla fall, men vad händer om de får fel???

Nåväl här finns svd som har lite material och debatt

Nedan TV4 och kalla fakta som har ett reportage om det hela...

  • Kommentarer(0)//blogg.ingemarbasth.se/#post266