Ingemar Basth bloggar

Ingemar Basth bloggar

Om politik bland annat

Bloggen tar upp lite av varje under olika ämnen. Mest politik och en grön sådan.
Lite länkar: mpulricehamn, mp i Ulricehamn på Facebook,

Om drivmedel och livsstil

MiljöSkapad av Ingemar basth ons, mars 26, 2008 17:03:14

Årets bild finns här visar en skrämmande verklighet då det gäller etanolframställning. Många kör idag etnol eller s.k miljöbilar av olika slag. Det är inte heller hållbart med den typ av livsstil som vi har. Produktionen av alternativen är inte heller bra för miljön på flera sätt. Skull efterfrågan öhka än mer så står vi inför andra typer av problem. Så vad göra.

Utan att låta för mycket domedag så bör vi fundera över vår livsstil där konsumtion är det som ska bära det moderna samhället. Det är inte hållbart på det sätt och de metoder vi nyttjar då vi producerar. Till och med en och annan allianspolitiker börjar nu sakteliga inse detta faktum.

Det finns inga oändlighetstecken bakom de resurser vi nyttjar även om solen kommer att stråla några miljarder år till. Olja och metaller kommer att ta slut allt snabbare och det är på detta vi baserar våra liv. Hur vore det om vi tog och tittade på varför och vad vi konsumerar. Jag behöver inte 50 par skor 8 bilar gärna en SUV bara jag har pengar.

Tänk om vi tänkte mer på det faktum att allt du nu konsumerar är en presumtiv sopa..... Ja ja vad dystert allt blev .. Men det behöver inte bli det. Kan vi producera varor med vettiga villkor med ett vettigt resursuttag så kan vi både äta en kaka kanske något mindre men ändå en kaka.

Varför skall vi leva på andras bekostnad för det är precis det vi gör nu. Så bästa produktutvecklare tänk nu i första hand på miljöteknik resursuttag och inte på maximal vinst och massproduktion i första hand så kanske vi löser det här, eller?

Ingen kan göra allt men alla kan göra lite.....smileysmiley

  • Kommentarer(0)//blogg.ingemarbasth.se/#post28