Ingemar Basth bloggar

Ingemar Basth bloggar

Om politik bland annat

Bloggen tar upp lite av varje under olika ämnen. Mest politik och en grön sådan.
Lite länkar: mpulricehamn, mp i Ulricehamn på Facebook,

Miljöhycklare

MiljöSkapad av Ingemar basth lör, augusti 28, 2010 10:16:18

Läser precis en undersökning om årets miljöhycklare som organisationen bilfront utnämnt Maria Wetterstrand till. Man menar att hon inte lever som hon lär och det kan ju faktiskt vara sant till en viss del. Men nu är det ju så att om man inte har egen majoritet och kan driva igenom sin egen politik fullt ut får man tyvärr anpassa sig efter det system som finns.

Det sägs bland annat att Wetterstrand flugit så mycket mellan Finland och Sverige. Det är fel. Hon åker färja till stor del, däremot flyger hennes man. Att åka färja utmålas av bilfront som ett dåligt transportmedel. Undrar om de kan räkna ? En färja som är av senaste teknik och miljöanpassad är faktiskt ett rätt ok färdmedel jämfört flyg...

Om jag ogillar bilar? Nej faktiskt så är bilen nödvändig, men ska vi bygga ett hållbart samhälle bör vi nog börja modernisera Sverige rätt snabbt. Det löser sig med ny teknik, säger någon. Tyvärr om vi tar alla möjliga vägar ifråga om vettiga drivmedel så täcks behovet bara til en femtedel. vi måste minska varuflyttandet dvs transporterna. Det ligger en lösning bakom dörren och lurar säger någon. Nej tyvärr säger jag det är vad och hur vi gör som är en del plus att vi tänker på de tre B som ofta är viktiga i hållbarhets och miljödebatten. Bilen, biffen och bananen. Det räcker faktiskt att byta ut ett mål mat till ett helt vegetariskt dito en gång per vecka för att göra en stor insats för miljön..

Bygg mer vägar säger bilfront och lägre bensinskatt. Bilen är en rättighet!. Undrar hur de tänker. Det finns ett begrepp som heter inducerad trafik. Det fungerar som så att ju fler vägar och tunnlar och motorvägar man bygger desto mer miljöpåverkan får man och desto mer trafik. Begreppet är välbeforskat och det finns idag inte mycket som talar emot forskningen eftersom det finns mängder med praktiska exempel. Ett av dem finns här:

Om jag åker bil? Jo då nästan 15 mil om dagen till jobbet. Åk buss då! Nej tyvärr det finns ingen sådan vettig anslutning det skulle ta 4, 5 timmars resa per dag ibland längre. Men om jag fick bestämma då.......................!

  • Kommentarer(3)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.
Skapad av Lars Holmin lör, september 04, 2010 07:27:31

Du hoppas jag att det blir en miljöbil snart!

Skapad av Ingemar Basth lör, augusti 28, 2010 14:56:23

Nej faktiskt inte. Jag stod i valet mellan att byta värmesystem eller bil och räknade ut att den största miljövinsten när det gäller utsläpp vann jag genom att köpa en miljöklassad värmepanna. Men då det är dags för bilbyte nästa gång. lär det bli en biogasbil. Sedan är det ju det här med att om det gick att åka kollektivt så gör jag det gärna i första hand....

Skapad av Lars Holmin lör, augusti 28, 2010 14:42:37

Men du åker väl i alla fall miljöbil?